Voćarska platforma

Voćarska platforma

Voćarska platforma "Gružanka hidro"

Voćarska platforma "Gružanka hidro"-šif. 315
Voćarska platforma "Gružanka hidro" je konstruisana i proizvedena u pogonima SZTR "Gruža agrar" od kvalitetnih materijala koji su zaštićeni toplim cinkovanjem. Platforma se kači u tri tačke za sve modele traktora sa mogućnošću štelovanja radne širine i visine. Visina se šteluje pomoću hidrauličnog klipa.
Radna širina je od 1,55 m do 3,15 m.
Radna visina je od 1,45 m do 2,55 m.
Dužina je fiksna i iznosi 1,06 m.
Maksimalna nosivost iznosi 600 kg.
U kompletu su merdevine za penjanje sa četiri strane ograde koje su demontažne, i tri univerzalna klina sa osiguračima i dva pomoćna točka koja imaju mogućnost okretanja u svim pravcima.
Koristi se za berbu voća u gajbice, bokseve (drvene i plastične), ručnu proredu i rezidbu stabala voća, montažu, jesenje sklapanje i prolećno rasklapanje protivgradne mreže.
USKLAĐENO STANDARDOM SRPSEN ISO 12100

Voćarska platforma "ŠUMADINKA"

Voćarska platforma "ŠUMADINKA"- šif.314
Voćarska platforma "Šumadinka" je proizvod tima Gruža agrar koja je prilagođena i namenjena za rad u intenzivnim zasadima voća. Pomaže dosta i ubrzava berbu, olakšava skupljanje i širenje mreže. Na platformu se mogu staviti tri boks palete i predviđena je za osam radnika. Sistem podizanja platforme funkcioniše preko dva hidraulična klipa. Kompletna platforma je zaštićena od korozije i ofarbana kvalitetnom bojom.

  Nosivost platforme je 2000 kg.
   Dimenzije platfome:
   • Širina 1700 mm,
   • Dužina bez rude 3900 mm,
   • Dužina sa rudom 5100 mm,
   • Izvlačenje fioka levo i desno po 1000 mm,
   • Najniža pozicija 1100 mm,
   • Najviša pozicija 2500 mm.
   • USKLAĐENO STANDARDOM SRPSEN ISO 12100

Voćarska platforma “Gružanka”

Voćarska platforma “Gružanka” – šif.82
Platforma „Gružanka“ je izrađena od najkvalitetnijih atestiranih materijala (čelična konstrukcija, kompletna platforma je zaštićena toplim cinkovanjem što je najkvalitetniji vid zaštite od korozije) koji obezbeđuju trajnost i postojanost. Platforma je konstruisana za bezbednu i jednostavnu upotrebu u voćnjacima za montažu mreže, jesenje sklapanje i prolećno rasklapanje mreže, berbu voća, ručnu proredu plodova i rezidbu stabala. Platforma se sastoji od tri pomična elementa, koji pružaju mogućnost podešavanja radne visine i širine. Nosivost je predviđena za najviše dva radnika i jedan boks za voće. Oslonac konstrukcije povezuje se u tri tačke na zadnji deo traktora (poluge i topling). Zbog lake konstrukcije mogu je nositi i mali traktori (IMT 533, IMT 539,…). Veoma jednostavna za korišćenje i održavanje. Prednosti upotrebe:

 • umanjeni troškovi berbe,
 • smanjeno naprezanje radnika,
 • mogućnost momentalnog klasiranja,
 • plodovi se bez preručivanja mogu odmah postaviti u gajbu,
 • povećan učinak uz bezbedan i udoban rad.
Dužina 1,65 m
Maksimalna radna širina 3,20 m
Minimalna radna širina 1,20 m
Maksimalna radna visina 3,40 m
Minimalna radna visina 2,40 m
Težina 231,50 kg
Maksimalna nosivost 700,00 kg