Sabor

Pored zimskog Savetovanja, Gruža agrar organizuje i letnji Sabor voćara koji se od 2017. godine održava u nasim zasadima u Gruži. Sabor voćara godinama uspešno okuplja preko 1500 učesnika od ugledih proizvođača voća, povrća, začinskog i aromatičnog bilja, do eminentnih stručnjaka za uzgoj, zaštitu i plasman voća i povrća.

Sabor voćara se od drugih manifestacija ovog tipa izdvaja po tome što se Sabor organizuje direktno na našem porodičnom imanju, gde gajimo borovnicu, jabuku i nektarinu, te je ključna prednost Sabora ta da učesnici imaju priliku da direktno na našim plantažama dobiju uputstva i preporuke od najeminentnijih stručnjaka, kao i vide njihovu primenu na našim zasadima i rezultate koje oni daju, tako da imamo jedan pravi fakultet u voćnjaku. Učesnici Sabora su gosti iz regiona, ali i sveta poput Kine, Rusije, Belorusije, Ukrajine, Polijske i svih bivših jugoslovenskih republika. Neki od predavača su prof. dr Franci Stampar, prof. dr Dragan Radivojević, prof. dr Jasminka Milivojević i mnogi drugi stručnjaci iz oblasti voća i povrća.

Cilj nam je da upravo kroz skup ovakve vrste pokažemo naš put do uspeha, kao i sve nove tehnologije u proizvodnji voća, povrća, začinskog aromatičnog bilja, a naša misija da prenesemo znanje drugim proizvodačima, da spojimo struku i praksu na jednom mestu i unapredimo proizvodnju voća, povrća i aromatičnog bilja u Srbiji. Umesto sajamske hale, partneri i izlagači dobijaju prostor u prirodi: izlagački prostor nalazi se u ‘šumici’ pokraj voćnjaka, u kome učesnici imaju priliku da vide desetine izlagača, kao i da se osveže i da uživaju u mnogobrojnim zanimacijama koje smo obezbedili za potpuni porodični užitak u ovom danu u prirodi.

Pogledajte kako je to bilo:

Leave a Comment

Your email address will not be published.